Kada bi smo Vam rekli da se profesionalno bavimo računarima više od 20 godina i još 10 onako kroz učenje i igru,  sigurno bi većina Vas pomislila da su se na "sceni" pojavili opet neki koji hoće samo da privuku što više kupaca, ne bi li im ovom pričom o nama ulili nekakvo poverenje. Međutim priča nije baš tako jednostavna i ne vuče na tu stranu.

Prvi susret sa kućnim računarom je bio davne 1983 godine, kada je u kuću otac doneo Spectrum ZX48K. Očekivlo se da će to biti nekakava mašina koja je trebalo da zauzme pola stana, ali to je bila jedna mala spravica koja je više ličila na današnje net tastature koje koristimo za LED TV dok prelistavamo stranice interneta. Tadašnji počeci su bili veoma zanimljivi, iz razloga što je tada računar bio prava retkost, te iz tog razloga, ni igrice nisu mogle da se pronađu.

Četvrtkom je na nekom radio programu išla emisija o računarima, gde su voditelji upoznavali ovdašnji svet sa čudima koja nam tek dolaze. U toku emisije bi ti isti voditelji, pustili u trajanju od par minuta, jedan čudan zvučni signal, što je tada bio poznati zvuk računara tj. programskog koda koji se prenosio radio signalima. Ti isti programski kodovi su bile ponekad i neke davno poznate igre koje smo do tada viđali samo u luna parkovima.

Što zbog nedostatka igara, što zbog zainteresovanosti za tadašnjim čudom tehnike, polako su se učili prvi programski kodovi. Vremenom, menjali su se i računari, tj. kako su dolazili novi, tako su rasli i apetiti, pa tu je prošao kroz ruke i legendarni Commodere 64,  pa Atari, pa onda je došao lep, što bi danas rekli All in one, Spectrum QL, pa Commodere 128 koji je već pomalo ličio na PC.

E, tih godina smo se sreli i sa prvim koracima u hardveru. List Galaksija i Svet kompjutera su slali zainteresovanim čitaocima iz broja u broj delove domaćeg računara Galaksija, koji je bio prvi domaći stoni računar. Nije ni po čemu zaostajao za već pomenutim osim u dizajnu. Pretpostavljate, dizajn je bio potpuno nebitna stvar u to vreme, bar kod nas. I tako je krenulo prvo sklapanje računara, po instrukcijama koje su se mogle naći u časopisu.  Usledila je I prva nagrada za sklopljen računar koji je bio i veoma funkcionalan.


U to vreme se pričalo o PC računaru, tj. o moćnim računarima koji bi trebalo da ima svaka porodica. Prvo se pojavio PC XT, pa se onda pojavio PC 286, a onda je stigla i prva ponuda za posao u lokalnoj firmi, iz koje su par godina kasnije izašlji stručnjaci koji danas vode neke od najuspešnijih firmi u Srbiji. Naravno, mi nismo ti, ali stručnost i kvalitet sigurno da imamo.

Početak samostalnog poslovanja vezan je za 2003. godinu pokretanjem firme PC Planeta koja je u to vreme funkcionisala na teritoriji gradova Čačka i Gornjeg Milanovca, gde smo ujedno imali i poslovni prostor u okviru kojih su se obavljale delatnosti prodaje i servisa računara, monitora, štampača.

Zbog obimnosti posla na teritoriji Gornjeg Milanovca, odlučili smo da svoje poslovanje u potpunosti preselimo samo u taj grad, gde smo se potpuno posvetili tom tržištu, najviše u oblasti održavanja računarske opreme kod klijenata, tj. većine poznatih milanovačkih preduzeća. Obzirom da smo dobro poznavali programske jezike, uvideli smo da ti isti naši klijenti imaju potrebe za poslovnim softverima, internet aplikacijama, softverom koji bi im olakšavao poslovne procese, probleme sa nelegalnim "piratskim" softverom koji koriste u poslovanju itd.

Tada smo shvatili da naša budućnost nije bila masovna prodaja komponenti i računara, jer su na tržištu već postojale firme koje su se otimale o svoj deo kolača. Mnoge tadašnje velike i poznate firme danas više i ne postoje. Pomislili bi da je tržište zasićeno, ali ne. Tržište računarske opreme je sve gladnije i kreće se u istom smeru kao i tržište mobilnih telefona, sa velikom tendecijom rasta. U moru raznih firmi koje se bave prodajom, tek mali broj je onih koji se bave softverom.

Prošli smo trnovit put od 2003. godine do 2011. kada odlučujemo da prekinemo sa prodajom i skoncentrišemo se na održavanje i kreiranje aplikacija za internet.  

PC Planeta menja svoj naziv u Planeta računari (što mu dođe isto) 01.03.2011 godine, i kao rezultat uspešne saradnje sa mnogim preduzećima iz Gornjeg Milanovca, nastale su mnoge internet aplikacije koje isti koriste za svoje poslovanje. Naravno, najveći broj tih aplikacija su internet sajtovi, kako klasični prezentacioni, tako i prodajni, gde su naši klijenti uvideli da svoju robu mogu vrlo uspešno prodavati i preko interneta.

Gornji Milanovac je grad u kome postoji veliki broj proizvodnih preduzeća, i svakako je najači industrijski grad u Moravičkom okrugu, a kao takav, veoma je prisutan na internetu sa svojom ponudom.  Možemo biti veoma zadovoljni što je veliki broj tih sajtova upravo naših ruku delo, po čemu smo inače veoma prepoznatljivi i cenjeni u svom poslu.

Godine rada su nas naučile da u poslu sve ide kao po sinusoidi, ima poslovnih uspeha ali i neuspeha.  Mi se na našim greškama učimo i trudimo se da to uvek ispravimo. Kvalitet dolazi isključivo kroz stalna ulaganja u posao tj. najviše u obrazovanje. Naš kadar je visoko stručno obrazovan, poseduje veliki broj sertifikata iz oblasti sa kojima se bavimo. Pratimo svetske trendove i pokušavamo da se uklopimo sa njima.

Naši klijenti znaju da kada posluju sa nama, uvek dobiju kompletnu i kvalitetnu uslugu. Mnogi se danas utrkuju sa cenama, ali mi ne. Znamo koliko smo uložili i koliko ulažemo u svoje napredovanje. Dokaz toga je jedno stabilna firma na koju mogu da se oslone naši klijenti. Ono što je najvažnije je da nismo zaboravili ni ljude kojima naša stručnost uliva poverenje, kada žele da reše svoj problem.

Ne rastemo brzo, što je možda i greška, ali radimo odmereno i sve sigurnijim koracima.  Naravno, za to možemo da zahvalimo jedino svim našim klijentima koji nam godinama ukazuju poverenje.

Delatnost "PLANETA RAČUNARI" je vezana za računare. računarsku opremu i IT usluge. Mi znamo da uspeh dolazi kroz inovaciju, menadžment, kvalitet i brzinu. Naš osnovni cilj je da budemo Vaš oslonac u oblasti informacionih tehnologija.

Naš fokus je na menadžmentu IT proizvoda i uslugama projektovanja, opremanja, servisiranja, održavanja IT opreme i infrastruktura kao i Internet predstavljanju Vaše firme na najprofesionalniji način. Tim talentovanih i iskusnih IT profesionalaca omogućava konzistentnost naših usluga i sigurnost svim našim klijentima.


Zašto PLANETA RAČUNARI?

"Planeta računari" poseduje sve što Vam je potrebno za implementaciju najsavremenije IT tehnologije u Vašem poslovanju. Mi izrađujemo dugotrajna rešenja čiji je glavni fokus kvalitet i sigurnost.


Šta se nalazi u našoj ponudi?

Fokus naše ponude je u kompletnim rešenjima za firme i pojedince. Pregledajte našu ponudu i reference i pronaći će te mnogobrojne moele rešenja koja Vam možemo ponuditi i implementirati.

Naše glavne prednosti su:SVI NAŠI LJUDI . . . i

Paul Eliar Nije stvar u tome da se misli, nego da se zna!

POLITIKA KVALITETA


Jedan od osnovnih ciljeva "Planeta računari" je da na tržištu bude prepoznatljivo po kvalitetu svoje ponude i usluge. Obaveza je svih zaposlenih da aktivno i kontinuirano učestvuju u unapređivanju i poboljšanju kvaliteta, imajući u vidu da je to jedini način da se opravda poverenje dosadašnjih korisnika i ispune očekivanja novih.

U osnovnim aktivnostima "Planeta računari" postavljaju se sledeći ciljevi:

"Planeta računari" će sprovođenjem Politike kvaliteta obezbediti prisutnost, konkurentnost i propoznatljivost svog kvaliteta ponude i usluga na tržištu Opštine Gornji Milanovac. Politika kvaliteta će biti stalno preispitivana i prilagođavanja uslovima i ciljevima. Realizacija Politike kvaliteta se mora zasnivati na principima upravljanja kvalitetom.

Kvalitet nikada ne sme biti podređen smanjivanju troškova i skrađivanju rokova. Svaki zaposleni kao i saradnik ima pravo i obavezu da preispita one odluke i akcije nadređenih za koje smatra da vode smanjenu nivoa kvaliteta proiyvoda i usluga.

 

U Gornjem Milanovcu

Dana: 22.02.2011 god.

Direktor: Aleksander Krsmanović, ing. IT

SAŠA

IT hardver - softver - internet - network - fotografija

ĐORĐE

Stručni saradnik za grafičku tehnologiju

TANASKO

Stručni saradnik za grafički dizajn

IVANA

Stručni saradnik prevodilac za engleski jezik

DEKI

Stručni saradnik za fotografiju i web dizajn

LJUBO

IT hardver - softver - internet - network

office@planeta-racunari.com
office@planeta-racunari.com

Kako  vidimo sebe u budućnosti?


Sebe vidimo kao veoma dobar izbor na tržištu IT usluga za klijente koji žele kompletna rešenja. U našem prodajnom programu obuhvaćeni su proizvodi velikog broja stranih kompanija čime smo omogućili Vama kao kupcu da napravite pravilan izbor pri odlučivanju.

"PLANETA RAČUNARI" vidi svoju misiju u pružanju podrške korisnicima na ostvarivanju maksimalnih dometa, obezbeđujući im pouzdane i napredne tehnologije. Spoj mladosti i iskustva doprinosi utisku koji se ogleda u ozbiljnosti, profesionalnosti i govori o ambicioznosti, dinamičnosti i fleksibilnosti.

Našu stručnost potvrđujemo velikim brojem sertifikata i licenci iz oblasti informacionih tehnologija.

Kako smo na lokalnom IT tržištu poznati po kvalitetnom i stručnom servisu kao i po implementaciji najnovijih internet softverskih rešenja, partneri smo najvećim internet provajderima na tržištu ADSL usluga Orion Telekom-u  i  Eunet-u na  teritoriji Gornjeg Milanovca.

Sedište nam je u Gornjem Milanovcu, Karađorđeva 6/7, u novom poslovnom objektu u strogom centru grada sa preko 70m2 poslovnog prostora. Pored toga, imamo preko 250 poslovnih klijenata i veliki broj fizičkih lica sa kojima poslujemo godinama.


Karađorđeva 6/7 32300 Gornji Milanovac PIB:106957267   MB: 62397314

STOILJKO

Stručni saradnik za pripremu štampe

START INTERNET PC SERVIS MALO O NAMA FOTOGRAFIJA KAKO VAM MOŽEMO POMOĆI OnLine upiti