Nema veće frustrirajuće stvari nego kada Vam  nešto ne radi kad je najpotrebnije! Zar Vam se ne čini da Vaš računar mora da ide na servis baš u najgorem trenutku?

Na lokalnom IT tržištu smo poznati po kvalitetnom i stručnom servisu kao i po implementaciji najnovijih internet softverskih rešenja od kojih su svakako najznačajniji internet sajtovi. Partneri smo najvećIm internet provajderima na tržištu ADSL usluga Orion Telekomu I EUNET-u na teritoriji Gornjeg Milanovca.

Sedište nam je u Gornjem Milanovcu, Karađorđeva 6/7, u novom poslovnom objektu u strogom centru grada sa preko 70m2 poslovnog prostora. Pored toga, imamo preko 250 poslovnih klijenata i veliki broj fizičkih lica sa kojima poslujemo godinama.

 

Servis računara i laptopova

 Naš servis ima iskustvo i renome u pružanju usluga iz oblasti servisiranja i održavanja računara i laptopova. Tim naših servisera vrši sve popravke kompjutera i laptopova, popravke TFT, LCD I LED monitora kao i popravke štampača i toner kaseta. Vršimo sve vrste elektronskog servisa komponenti na desktop i laptop računarima kao i sve softverske popravke, čišćenje virusa, postavljanje kvalitetne antivirusne zaštite, popravka operativnih sistema, itd.

U servisu posvećujemo veliku pažnju svakom računaru koji dođe na servisiranje. Svaki problem rešavamo strpljivo i kvalitetno i trudimo se da rokovi servisiranja budu što je moguće kraći, jer danas se teško može provesti dan bez računara. kako u poslovnom tako i u privatnom životu. Naši serviseri će obratiti pažnju i na propratne pojave na računarima, kao što je zapušen sistem hlađenja unutrašnjosti računara ili laptopa koja može biti jedan od najčešćih uzročnika kvarova računara, čišćenja oštećenih fajlova koji zagušuju računar pri radu, istekla licenca antivirusnog softvera koju će naš serviser obnoviti i bez posebne napomene i naravno izvršiti skeniranje sistema tim istim softverom radi provere funkcionalnosti.


Popravke računara u našem servisu obavljamo istog ako je kvar lakši, eventualno narednog dana ako se radi o težim popravkama. U naš servis možete doneti računar kako zbog rešavanja kvara tako i preventivno radi sprečavanja pojave istog. Ukoliko nemate mogućnosti da donesete računar, dovoljno je da nas pozovete telefonom. Dugogodišnje iskustvo u ovom poslu nas je naučilo da klijent mora da bude zadovoljan i uslugom i  cenom, ali i načinom na koji je servis nastupio prema njemu.


Laptop računari i rešavanje problema

Vršimo sve vrste servisa laptopova, kako starije generacije tako i najnovijih. Laptop računari su sofisticirani uređaji koji zahtevaju stručniji servis od desktop računara. Time želimo da kažemo da obratite pažnju gde nosite laptop na servis, jer je vrlo česta pojava, da velika većina računarskih servisa ne ume da popravi laptop, ali takođe Vam neće to ni reći, već će pokušavati da reše problem i vrlo često napraviti mnogo veći problem nego onaj koji je postojao. Neke takve servisne radnje nisu odmah primetne, kao što je recimo problem sa grafikom, koji se najčešće javlja zbog zapušenog rashladnog sistema laptopa, čime je došlo do pregrevanja GPU-a i kao rezultat toga, na ekranu Vam se pojavljuju razlivene boje, horizontalne ili vertikalne linije, mešanje karaktera itd. Taj problem je rešiv i delimično, i to je ono što će te skupo platiti a "popravljen" laptop dobiti nazad na korišćenje od 2-5 dana maksimalno. Tu onda sledi ponovni odlazak u servis radi reklamacije, a onda nastaje ono što svi žele da izbegnu - da preuzmu odgovornost. Kod nas takvih problema nema iz prostog razloga što vršimo profesionalni servis većine laptop brendova sa zamenom delova originalnim ako je to potrebno, ili servisiranjem komponente laptopa koja pokazuje grešku. Za sve hardverske kvarove koje rešavamo u servisu dajemo 3 ili 6 meseci garanciju, jer jednostavno znamo šta radimo. Naravno, ukoliko se menja komponenta u računaru (bilo da je reč o desktopu ili laptopu), garancija važi onoliko koliko je proizvođač propisao. Za svaki novi deo koji je ugrađen, klijent dobija račun sa garancijom dobavljača čime može ostvariti minimalnu garanciju od 24 meseca.


Ulaganjem u servis kroz znanje i opremu, danas smo u stanju da izvršimo veoma komplikovane servisne operacije na laptop računarima kao i na pojedinim komponentama koje to zahtevaju. Jedna od tih servisnih operacija je i reballing. To je proces zamene postojećih kuglica koje predstavljaju kontakt između čipa i matične ploče. Svaki grafički i chipset čip ispod sebe ima kalajne kuglice, koje vremenom pucaju usleg procesa grejanja i hlađenja matične ploče. U retkim slučajevima sam čip strada, jer je za njegovo izgaranje potrebna velika temperatura. Ti čipovi takođe često stradaju usled nestručnog pokušaja da se sam čip zalemi, u servisu koji nije osposobljen za takve poslove. O tome smo Vam već rekli da povedete računa. Tada i mi imamo problem jer vrlo često takve nestručne radove više nije moguće servisirati, pre svega jer je usled visokih temperatura kojima je izlagana komponenta pri tom nestručnom servisu došlo do krivljenja osnove na kojima leže ti čipovi, pa je usled toga i nemoguće napraviti ponovno povezivanje pokidanih konekcija. Usled visokih temperatura i mnogobrojnih temperaturnih ciklusa(hlađenje/skupljanje te grejanje/širenje) dolazi do zamora materijala, mikroskopskih pukotina koje prouzrokuju gubitak kontakta i pucanja lema. Zbog promene mikrostrukture lema koja prouzrokuje krt lem velike zrnaste strukture, lem je podložan lakom pucanju i nesigurnom kontaktu, gde je neophodna njegova zamena novim da bi se stvorio pouzdan i dugotrajan kontakt. Tu vrstu servisa vršimo veoma uspešno iz razloga što posedujemo veoma kvalitetnu opremu za takav servis.


Naš servis vrši sledeće servisne usluge:

 

Najčešći kvarovi na desktop i laptop računarima:

 

Nadogradnja računara:

Naš serviser će Vam predložiti nadogradnju sistema i uz dogovor sa vama poboljšava performanse Vašeg računara tako što u njega ubacuje novije i jače komponente. Izbor komponenti koje možemo da Vam ponudimo je izuzetno veliki, jer smo u direktnom kontaktu sa najvećim distributerom IT opreme u Srbiji kod koga imamo direktan pristup zalihama magacina kojima možemo da raspolažemo u svakom trenutku u toku radnog vremena. Uz sve komponente koje se ugrađuju u računar se dobija račun i garancija proizvođača tj. distributera, tako da pravo na garanciju na nove delove uvek možete koristiti najmanje 24 meseca od dana ugradnje. Takođe, cene koje dobijate u našem servisu su niže od cena tih istih komponenti u bilo kojoj prodavnici računarskih delova.SERVIS RAČUNARA

SERVISIRAMO . . .

SERVIS KOMPJUTERA LAPTOP  I  DESKTOP Toneri Mreže Štampači Računari
office@planeta-racunari.com

Važna napomena:

Računar koji donesete kod nas u servis će biti 100% popravljen uz garanciju na izvršeni rad i ugrađene delove. Razlog je jednostavan: Ogromno iskustvo i znanje u radu sa računarskom opremom i odlična saradnja sa najbitnijim dobavljačima za našu vrstu posla. Mi ne kažemo da smo najjeftiniji servis, jer svakako to nismo, ali tvrdimo da smo veoma kvalitetan servis sa visoko obrazovnim kadrom u struci i višegodišnjim iskustvom.

Sarađujemo sa više PC servisa širom Srbije koji nemaju mogućnosti za pružanje sofisticiranih servisa popravke laptopova. Takođe, pozivamo sve IT servise širom Srbije na uspostavljanje saradnje, jer će na taj način upotpuniti svoju ponudu servisnih operacija, a samim tim biti ozbiljniji u očima klijenata.


Radne stanice i serveri

Danas smo svedoci pokušaja da se preko noći napravi "brand" računar, pa tako veoma često u prodavnicama IT opreme srećemo nekakve konfiguracije čiji kvalitet niko ne može da potvrdi sem što kao kupac možemo da dobijemo garanciju da će to da radi... ali se često ti isti kupci i ne pitaju kako će taj isti računar da radi. Cene su takođe veoma diskutabilne, pre bi se reklo, nelogično niske za nekakav kvalitet koji se tu nudi. Ako se pogledaju cene komponenti, jasno će se doći do zaključka da je zbirna cena tih komponenti drastično viša, ali to je i logično. Međutim, ne treba zaboraviti na par stvari, gde je u toj kalkulaciji cena računara uložen rad, uložena investicija za razvoj, uložena sredstva za dobijanje sertifikata i još mnogo toga. Kada pogledate cenu računara određenih karakteristika na zapadu, tj. nekog od poznatijih proizvođača, mada moram priznati da je ta ista situacija sa poznatim brendovima i kod nas, videćete da su cene konfiguracija daleko više od zbirnih cena komponenti. Razlog za to bi trebao da bude veoma jasan.


Obzirom da je na našem tržištu ogromna ponuda svakakvih brend računara domaće proizvodnje, odlučili smo se na saradnju sa proverenim dobavljačima, gde smo se jasno uverili u kojim se uslovima računari proizvode i koliko se stručnosti unosi u taj posao, koja je logistička podrška tog dobavljača i na kraju da po karakteristikama i kvalitetu ne zaostaju za proizvodima svetski poznatih proizvođača, istovremeno korisniku pružaju dodatnu fleksibilnost u konfigurisanju, brzu isporuku i kvalitetnu podršku u instalaciji i eksploataciji. jer nam je cilj da našim klijentima ponudimo najbolji kvalitet koji postoji na našem tržištu.

Jedna smo od retkih firmi koja u kratkom roku može odgovoriti potrebama klijenata sa kompleksnijom opremom kao što su radne stanice i serveri, a da pri tom ne prave kompromise u ispunjavanju tih potreba. Nismo naravno proizvođači, kao što se predstavljaju mnogi od njih, ali svakako znamo da prepoznamo kvalitet i pre svega funkcionalnu isplativost određene računarske konfiguracije, i na kraju istu preporučimo našem kupcu uz kompletnu servisnu podršku koju može dobiti kod nas na najvišem nivou. Na tržištu desktop i laptop računara nastupamo sa jasno profilisanom ponudom u kojoj je naglasak na nameni računara. Dok se u poslovnom okruženju zahtevi uglavnom odnose na dobru povezivost računara sa naprednim mrežama, sigurnost podataka i produktivnost korisnika, u kućnom okruženju naglasak je na digitalnim tehnologijama, zabavi i komunikacijama. Zato su i u okviru naše ponude računari podeljeni u dve familije. Jedna je namenjena kućnim korisnicima a druga poslovnim korisnicima. U razgovoru sa kupcem dolazimo do podataka kakav računar najviše odgovara njegovim potrebama.


+381 (0) 60 722 3100 +381 (0) 60 0716 746 Karađorđeva 6/7 32300 Gornji Milanovac PIB:106957267   MB: 62397314 HOME